Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Tofu špízy s korejským okurkovým salátem

Tofu špízy s korejským okurkovým salátem
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek 2, epizoda 9
Chod:Večeře
Salát
Kuchyně:Asijská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 1 kostka tofu
  • 200 g žampiónů
  • 1 cibule
  • Jarní cibulka

Marináda

  • 1 hruška
  • 1/2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 cm zázvoru
  • 4 lžičky sojové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • špetka soli a pepře

Okurkový salá

  • 1  salátová hadovka
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce papriky gochugaru nebo 1/2 lžičky sladké, pálivé i uzené papriky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • sezamová semínka

Postup přípravy

V mixéru rozmixujte dohladka všechny ingredience na marinádu.

Nakrájejte na cibuli, petrželku a žampiony. Přidejte na kostky nakrájené tofu, přimíchejte marinádu. Dejte do připravené nádoby, zabalte potravinovou folií a nechte přes noc marinovat v lednici.

Připravte okurkový salát. Nakrájené okurky a jarní cibulku smíchejte v míse se sojovou omáčkou, paprikou, cukrem sezamovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Posypte sezamovými semínky.

Marinované kousky tofu napíchněte na špejle a ugrilujte. Podávejte s vychlazeným korejským salátem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905