Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Obalovaná hlíva ústřičná s česnekovou majonézou

Obalovaná hlíva ústřičná s česnekovou majonézou
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek 2, epizoda 5
Chod:Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 250 g hlívy ústřičné
  • olej
  • 1/2 hrnku cizrnové mouky
  • 1/2 hrnku vody
  • velká špetka soli a pepře
  • 2 lžíce strouhanky
  • 4 lžíce sušeného droždí
  • 1/4 lžičky sladké papriky
  • 1/4 lžičky pálivé papriky
  • špetka soli

Majonéza

  • 2 hrnky neslazeného sójového mléka /jiné mléko se nehodí/
  • 4 lžíce jablečného octa
  • 2 hlavičky pečeného česneku
  • 2 lžičky kvalitní hořčice
  • 4 lžičky sušeného droždí
  • 2 lžičky černé soli
  • bílý pepř
  • 2 hrnky jemného oleje

Postup přípravy

Hlívu ústřičnou umyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Do mísy dáme všechny sypké ingredience. Dále přidáme vodu a pomocí metly pečlivě smícháme. Na pánvi zahřejeme větší množství oleje. Hlívu obalíme v těstíčku a dáme na rozpálený olej. Smažíme 3-4 minuty ze dvou stran. Servírujeme s veganskou majonézou a oblíbenými přílohami.

Majonéza
Sójové mléko a ocet nalijeme do mixéru a mixujeme 2 minuty. Přidáme všechny ostatní ingredience kromě oleje a mixujeme další 2 minuty. Nepřestáváme mixovat a pomalu přiléváme slabým proudem olej. Hotovou majonézu dáme do sklenice, pevně zavřeme a necháme minimálně hodinu v lednici, aby ztuhla.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905