Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Rizoto z černé rýže a červené řepy

Rizoto z černé rýže a červené řepy
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek 2, epizoda 3
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Italská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 1 hrnek černé rýže (1 hodinu namočené ve vodě)
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 hvězdičky anýzu
  • olivový olej
  • 1/2 hrnek vína
  • 1 hrnek šťávy z červené řepy
  • 1,5 – 2 l vývaru

Na servírování

  • listy kapusty kadeřavé

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej, cibulku s hvězdičkou anýzu osmažíme doměkka, přidáme česnek a ještě krátce smažíme.Na konec přidáme rýži a krátce smažíme.

Mezitím zahřejeme v hrnci šťávu z červené řepy a odložíme. Do usmažené rýže přilijeme víno, zvětšíme oheň a necháme odpařit. Jakmile rýže víno vsákne, nalijeme do hrnce jednu naběračku horké šťávy z červené řepy. Stejně postupujeme s vývarem, dokud není rýže uvařená.

Zatímco se rizoto vaří, blanšírujeme kadeřávek: roztrháme ho na malé kousky, vhodíme na cca minutu do vroucí vody, a potom hned přeložíme do mísy s ledovou vodou. Osušíme.

Hotové rizoto servírujeme s kadeřávkem, zakapáme olejem a opepříme.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905