Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Koprová paštika

Koprová paštika
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek 2, epizoda 1
Chod:Pomazánka
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 1 cibule
  • 4 stonky pažitky
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky pepře
  • 2 bobkové listy
  • 2 stroužky oloupaného česneku
  • olej
  • 2 hrnky bílých fazolí, uvařených nebo z konzervy
  • 1 hrnek jahelné kaše
  • 1/2 hrnku pražených dýňových semínek umletých v mixéru nebo v kávovém mlýnku
  • 1/3 hrnku rostlinného oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 svazek nasekaného kopru
  • sůl
  • černý pepř
  • na vysypání formy: strouhanka nebo mleté ořechy, olej

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme několik lžic oleje. Cibuli nakrájíme na klínky a dáme na horký olej spolu se vším kořením, celými stroužky česneku a pažitkou. Smažíme na mírném ohni 5 minut, vyndáme nové koření, pepř a bobkový list a dáme stranou. Troubu rozhřejeme na 200° C. V míse smícháme všechny ingredience se smaženou cibulkou, česnekem, pažitkou a pomocí ručního mixéru mixujeme na hladkou hmotu. Osolíme a opepříme.

Formu vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, nalijeme do ní směs, vychladíme a pečeme 40 – 45 minut. Krájíme, až je paštika úplně vychlazená. Servírujeme s křenem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905