Recepty Canal+ Domo

Chalvová „mazurka“

Chalvová „mazurka“
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek 2, epizoda 1
Chod:Dezert
Kuchyně:Blízkovýchodní

Ingredience

Ingredience na spodní část

  • 3/4 hrnku pšeničné mouky
  • 1/4 hrnku bramborového škrobu
  • 1/3 studeného kokosového oleje
  • 2 lžíce cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 2-3 lžíce ledové vody

Ingredience na krém

  • 1/2 hrnku tahiny
  • 1/4 hrnku pomerančové šťávy
  • 1/4 hrnku sirupu z agáve nebo podobného
  • lžička strouhané pomerančové kůry
  • špetka soli
  • na dekoraci: granátová semínka, pistácie, rozdrobená chalva

Postup přípravy

Všechny ingredience na spodní část mazurky kromě vody nasekáme mixérem nebo nožem. Dále přidáme vodu, krátce opět rozmixujeme a těsto vyválíme mezi dvěma listy papíru na pečení na tenkou obdélníkovou placku. Těsto ořízneme do požadovaného tvaru a dáme do lednice.

Troubu zahřejeme na 175° C. Těsto vyndáme z lednice a rozložíme na plech. Celý povrch propícháme vidličkou a dáme do rozehřáté trouby. Pečeme 18 – 20 minut.

Krému
Všechny ingredience na krém dáme do misky a pořádně smícháme metlou. Jestliže se nám vytvoří hrudky nebo je krém moc hustý, přidáme víc pomerančové šťávy. Zpočátku je krém dost řídký, ale po chvíli začne houstnout.

Na upečenou, vychlazenou spodní část namažeme krém a ozdobíme mazurku chalvou, pistáciemi a granátovými semínky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905