Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Kuřecí hrnec s noky z odpalovaného těsta

Kuřecí hrnec s noky z odpalovaného těsta
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 2, epizoda 1
Druh masa:Kuřecí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

Noky

  • 100 g másla
  • ½ hrnku vody
  • 100 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • sůl

Kuřecí hrnec

  • cca 500 ml kuřecího vývaru
  • 2 kuřecí stehna uvařená ve vývaru
  • 1 ½ mrkve uvařené ve vývaru
  • 1 petržel uvařená ve vývaru
  • 1/3 celeru uvařeného ve vývaru
  • 1 lžíce mouky
  • 1 lžíce másla  
  • ½ hrnku smetany 18 %
  • 1 žloutek
  • šťáva z ½ citronu
  • lžička cukru
  • sůl
  • pepř
  • petrželová nať

Postup přípravy

Z odpalovaného těsta připravte noky. Máslo a vodu dejte do hrnce a vařte, dokud se máslo nerozpustí. Ochuťte solí a přidejte všechnu mouku najednou.

Za stálého vaření míchejte mouku s vodou a máslem, dokud nevznikne husté a hladké těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Těsto odložte na 10 minut stranou, aby mírně vychladlo.

Poté přidejte obě vejce a důkladně rozmixujte. Vyjměte maso z vývaru, vykostěte a nakrájejte nebo roztrhejte na menší kousky. Zeleninu nakrájejte na kostky nebo na malé špalíčky.

V širokém hrnci rozehřejte lžíci másla, zasypte lžící mouky, míchejte a osmažte cca 2–3 minuty. Poté postupně přilévejte naběračkou studený vývar a po celou dobu důkladně míchejte, aby v omáčce nebyly hrudky.

Přidejte do omáčky maso a zeleninu a dochuťte ji cukrem, citronovou šťávou, případně solí a pepřem. Vše vařte na mírném plameni.

Ve druhém hrnci přiveďte k varu vodu na noky, lehce ji osolte a lžící namočenou v oleji tvarujte noky. Vařte je asi 2–3 minuty. Když jsou noky hotové, vyplují na hladinu.

Žloutky důkladně promíchejte se smetanou, přidejte k masu se zeleninou, krátce prohřejte a přidejte petrželku. Hrnec podávejte s teplými noky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905