Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Linguine bavette s cherry rajčaty a práškem ze spálené šalotky

Linguine bavette s cherry rajčaty a práškem ze spálené šalotky
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo, epizoda 5
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Italská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 80 g těstovin bavette, případně tagliatelle
  • 200 g cherry rajčat
  • 2 šalotky
  • olivový olej extra virgin
  • 1 chemicky neošetřovaný citron
  • lístky bazalky
  • 40 g parmigiano reggiano
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Šalotku dáme do trouby rozehřáté na 200ºC a pečeme, dokud není úplně černá a spálená. Druhou šalotku nakrájíme a zpěníme na rozehřátém olivovém oleji. Čas od času podlijeme vodou, abychom snížili teplotu a vytvořili emulzi.

Rajčata nakrájíme na čtvrtky (několik necháme na zdobení). Osmahneme spolu s šalotkami, osolíme, aby pustily šťávu. Až jsou rajčata měkká, ochutíme je pepřem.

Těstoviny uvaříme al dente v osolené vroucí vodě, scedíme a trochu vody dáme stranou. Těstoviny dáme na pánev k šalotce a rajčatům. Pokud by byla omáčka moc hustá, přidáme trochu vody z vaření těstovin. Posypeme nastrouhaným parmezánem, nastrouhanou citronovou kůrou a přidáme lístky bazalky.

Spálenou šalotku rozmixujeme na prášek. Těstoviny naservírujeme na talíř, ozdobíme půlkami rajčat, parmezánem, bazalkou a pudrem z šalotky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905