Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Dýňový koláč s černým sezamem

Dýňový koláč s černým sezamem
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek, epizoda 2
Chod:Snídaně
Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

Suché ingredience

  • 2 sklenice špaldové mouky
  • ¾ sklenice třtinového cukru
  • 2 lžíce černého sezamu
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli

Mokré ingredience

  • 1 sklenice dýňového pyré
  • ½ sklenice jemného rostlinného oleje
  • ⅓ sklenice rostlinného mléka
  • 1 lžíce jablečného octa
  • nastrouhaná kůra pomeranče
  • ¼ sklenice moučkového cukru
     
  • 1 - 2 lžičky pomerančového džusu a černého sezamu 

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 175 stupňů.

Ve velké míse smíchejte mouku, sušený zázvor, jedlou sodu a část černého sezamu. V menší misce smíchejte mléko a olej, přidejte dýňové pyré, cukr a trochu nastrouhané pomerančové kůry. Přelijte do velké mísy a vypracujte těsto.

Těsto přelijte do obdélníkové formy vyložené papírem na pečení a vložte do předehřáté trouby. Pečte po dobu 45 - 50 minut.

Mezitím smíchejte moučkový cukr s pomerančovou šťávou. Polevou zalijte vychladlý koláč a posypte zbylým sezamem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905