Recepty Canal+ Domo

Polévka z jarní cibulky, fenyklu a hrušky

Polévka z jarní cibulky, fenyklu a hrušky
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo, epizoda 3
Chod:Polévka
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 1 zralá hruška
  • 2 jarní cibulky
  • ⅓ fenyklu
  • 2 x 20 g másla
  • voda
  • sůl
  • pepř
  • 1 zralá hruška
  • 2 jarní cibulky
  • ⅓ fenyklu
  • 2 x 20 g másla
  • voda
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Zelené části jarní cibulky nakrájíme na malé kousky. Bílou část nakrájíme podélně. Fenykl nakrájíme na malé kousky. Hrušku oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V hrnci zahřejeme 20 g másla a orestujeme na ní jarní cibulku a fenykl po dobu 2-3 minut. Zvlášť na pánvi orestujeme na dalších 20 g másla kousky hrušky, také po dobu 2-3 minut.

Orestované hrušky přidáme do hrnce a zamícháme. Přilijeme vodu, aby bylo vše ponořené. Vaříme 2-3 minuty, aby hruška změkla. Rozmixujeme.

Polévku můžeme propasírovat přes síto, aby byla hladší. Chutná dobře jak studená, tak teplá.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905