Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Pomalu dušené jehněčí s fazolemi flažolet

Pomalu dušené jehněčí s fazolemi flažolet
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo, epizoda 7
Druh masa:Jehněčí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 1,5 - 2 kg jehněčí kýty nebo plece
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 mrkve oloupané a nakrájené na kostičky
  • 1 palička česneku ve slupce, lehce zmáčknutá
  • 4 šalotky oloupané a překrojené na půlky
  • 200 g uzeného bůčku, nakrájeného na kostičky
  • 2 rajčata bez slupky, nakrájená na čtvrtky
  • 500 ml bílého suchého francouzského vína
  • 2 snítky sušeného tymiánu s 1 bobkovým listem
  • 2 konzervy fazolí flažolet nebo 400 g uvařených velkých bílých fazolí
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Na velké pánvi nebo ve velkém a širokém litinovém hrnci opečeme na olivovém oleji maso ze všech stran do zlatova. Teprve poté osolíme a opepříme. Necháme odpočinout.

Na stejné pánvi restujeme 3 minuty: bůček, mrkve, šalotky, česnek, rajčata, až ucítíme příjemnou vůni. Přilijeme víno a vaříme, dokud se neodpaří alkohol. Zmenšíme oheň a vrátíme do hrnce maso, přidáme bylinky a pečeme 7 hodin při teplotě 100°C. Čas od času zkontrolujeme a přelijeme vypečenou šťávou. Po upečení by se mělo maso snadno oddělovat od kosti a zelenina by měla být měkká. Scedíme šťávu z pečení a zredukujeme v hrnci.

Servírujeme s ohřátými fazolemi přelité zredukovanou šťávou z masa.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905