Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Krokety z fazolové mouky s broskvovo-pistáciovou salsou

Krokety z fazolové mouky s broskvovo-pistáciovou salsou
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo, epizoda 7
Chod:Předkrmy a malá jídla
Omáčka
Kuchyně:Francouzská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 50 g mouky z fazolí (případně z cizrny)
  • 200 ml vody
  • 5 g olivového oleje extra virgin
  • 50 g italské mortadelly vcelku
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • 25 g solených pistácií
  • 2-3 broskve
  • 2 l oleje na smažení
  • 1 brambor
  • čerstvý tymián
  • sůl a pepř

Postup přípravy

Mouku prosejeme, smícháme s vodou, olivovým olejem a trochou soli. Směs osmažíme na pánvi asi 15-20 minut, necháme vychladnout. Mortadellu nakrájíme na kostičky a smícháme s vychladlou směsí. Vytvarujeme krokety a vložíme je na 15 minut do mrazáku.

Vyndáme a hned obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance. Vrátíme na dalších 10 minut do mrazáku. Mezitím oloupeme brambor, nakrájíme na kostky a vaříme doměkka v osolené vroucí vodě. Do vroucí vody ponoříme na několik sekund také broskve, které ihned schladíme ve studené vodě. Polovinu broskví rozmixujeme s brambory na hladkou kaši. Ostatní broskve nakrájíme na malé kostičky, smícháme s pistáciemi, olejem a pepřem.

Krokety smažíme v oleji rozehřátém na 180 ºC dozlatova. Servírujeme s bramborovo-broskvovou kaší a broskvovo-pistáciovou salsou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905