Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Cannelloni s dýní a skořicí

Cannelloni s dýní a skořicí
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek, epizoda 2
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Italská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 400 g těstovin cannelloni

Omáčka:

  • 3 konzervy rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • špetka šafránu
  • olivový olej z druhého lisu
  • sůl a pepř

Nádivka:

  • ¾ sklenice jáhel
  • 2 sklenice dýňového pyré
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky chilli
  • ⅛ lžička muškátového oříšku
  • sůl a pepř

Příloha

  • karamelizované mandle 

Postup přípravy

V hrnci rozpalte dvě lžíce olivového oleje, přidejte nasekaný česnek a restujte 1 minutu. Přidejte rajčata, šafrán, sůl, pepř a nechte 15 - 20 minut dusit.

Mezitím připravte nádivku. Smíchejte dýňové pyré s uvařenými jáhlami, skořicí, chilli, muškátovým oříškem a rozmixujte do hladka.

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Na dno pečící nádoby nalijte několik lžíc sekaných rajčat. Dejte část nádivky do silného sáčku a ustřihněte spodní roh – otvor by neměl být příliš velký. Pomocí sáčku pak plňte těstovinové trubičky a pokládejte je do pečící nádoby. Připravené canelloni zalijte zbytkem rajčat a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 25 - 30 minut. Servírujte horké, posypané čerstvě mletým pepřem a nasekanými karamelizovanými mandlemi.

Karamelizované mandle si můžete koupit v lahůdkářství nebo si je vyrobit sami - stačí rozpálit suchou pánev, nasypat na ní nasekané mandle a trochou třtinového cukru. Jakmile se cukr rozpustí, mandle důkladně promíchejte a přendejte na talíř nebo na silikonovou podložku.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905