Recepty Canal+ Domo

Tarte flambée - koláč s hruškami a vlašskými ořechy

Tarte flambée - koláč s hruškami a vlašskými ořechy
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo 2, epizoda 6
Chod:Dezert
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

Těsto

  • 250 g pšeničné mouky T 480
  • 50 ml rýžového oleje
  • lžíce soli
  • 80–100 ml vlažné převařené vody

Přílohy

  • 200 ml smetany 12 %
  • 1 hruška
  • 50 g plísňového sýra
  • 4 lžíce vlašských ořechů
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý tymián

Postup přípravy

Mouku prosejte do mísy kuchyňského robotu. Přidejte sůl a olej. Do suchých ingrediencí nalijte tolik vody, kolik mouka vstřebá. Množství vody závisí na kvalitě a druhu mouky, kterou používáte. K pšeničné mouce T 480 budete potřebovat přibližně 80–100 ml vlažné, převařené vody. Pokud zjistíte, že je těsto příliš suché, přidejte další lžíci vlažné, převařené vody. Těsto by mělo být dostatečně vláčné, aby ho bylo možné hníst.

Zpracovávejte těsto po dobu 5–6 minut při nízké rychlosti. Pokud se rozhodnete připravit těsto ručně, budete muset asi 8 minut hníst. Těsto je hotové, jakmile je hladké a pružné. Těsto zabalte do potravinové fólie a odložte na 30 minut.

Smetanu dochuťte pepřem. Hrušku nakrájejte na tenké plátky nožem nebo na mandolíně.

Předehřejte troubu na 240–250 °C. Těsto vybalte z fólie a hněťte krátce na kuchyňském pomoučeném válu. Těsto vyválejte. Na tvaru nezáleží. Když to dělám doma, vyválím těsto do obdélníku. Když připravuji tarte flambée v peci na dřevo, dělám kulaté placky.

Přeložte těsto na plech vyložený pečicím papírem. Těsto potřete smetanou, položte plátky hrušek a posypte rozdrobeným sýrem. Pečte v předehřáté troubě asi 6–8 minut. Okraje a dno musí být mírně spálené, pak vyjměte těsto z trouby, posypte čerstvým tymiánem a vlašskými ořechy a podávejte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905