Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Tartiflette – alpské zapečené brambory

Tariflette – alpské zapečené brambory
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo 2, epizoda 5
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 2 cibule
  • 200 g slaniny
  • 1 sýr reblochon nebo 200 g sýra raclette
  • sůl
  • pepř
  • špetka muškátového oříšku

Příloha

  • směs salátových listů (špenát, rukola, kozlíček apod.)
  • červená čekanka
  • hrst ředkviček
  • 2–3 lžíce vlašských ořechů

Dresink

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce oleje z vlašských ořechů
  • 2–3 lžíce citronové šťávy
  • petrželová nať
  • jarní cibulka (zelená část)
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Uvařte brambory ve slupce. Nechte je vychladnout a nakrájejte je na plátky. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka, slaninu na malé kostky. Osmažte slaninu na suché pánvi dozlatova a dokřupava. Vyjměte slaninu z pánve. Na stejné pánvi osmažte do zlatova cibuli.

Jemně promíchejte brambory s cibulí a slaninou, ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vložte do pekáče. Přidejte tenké plátky sýra reblochon nebo raclette a pečte při teplotě 180 °C asi 10 minut nebo dokud se sýr nerozpustí. Vyjměte z trouby a okamžitě podávejte se salátem a dresinkem.

Salát
Smíchejte všechny listy salátu i čekanky. Ředkvičky nakrájejte na čtvrtky nebo tenké plátky (pokud jsou listy ředkvičky hezké, použijte je na salát taky). Dresink: vložte všechny ingredience do sklenice. Zavřete sklenici a energicky ji protřepejte. Salát polejte dresinkem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905