Recepty Canal+ Domo

Pstruh s praženými mandlemi

Pstruh s praženými mandlemi
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo 2, epizoda 5
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Italská

Ingredience

  • 4 filety ze pstruha s kůží
  • 4 celé jarní cibulky
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Omáčka

  • 1 kostka másla
  • 150 g mandlových vloček

Postup přípravy

Na předehřátou pánev nalijte olivový olej. Očistěte jarní cibulku od kořenů a smažte ji v celku na pánvi (i s listy). Smažte z každé strany asi 1–1,5 minuty.

Máslo nakrájejte na menší kousky a vložte do rozpálené pánve. Když rozpuštěné máslo začne hnědnout, přidejte do něj mandle. Jakmile je omáčka hustá a mandle získají hnědou barvu, přelijte ji do misky.

Na pánvi rozehřejte olivový olej a smažte filety kůží dolů. Na chvíli přitlačte rybu prsty k pánvi. Když se bílkovina na bocích ryby začne srážet, osolte ji a opepřete. Smažte ještě chvíli a sundejte rybu z pánve.

Odstraňte pěnu, která se nahromadila na másle s mandlemi, promíchejte a nalijte do pánve. Filety chvíli smažte na másle s mandlemi, ale pouze z jedné, předtím nesmažené strany.

Rybu podávejte na smažené jarní cibulce politou máslem s mandlemi.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905