Recepty Canal+ Domo

Noky plněné ricottou na špenátu

Noky plněné ricottou na špenátu
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo 2, epizoda 5
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Italská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 500 g brambor (nejlepší jsou staré brambory)
  • 90–110 g mouky
  • 80 g sýra grana padano
  • 2–3 žloutky (3 pokud jsou malé)
  • sůl
  • bílý pepř

Náplň

  • 500 g sýra ricotta
  • máslo
  • čerstvý špenát
  • piniové oříšky
  • rozinky

Postup přípravy

Ricottu ochuťte solí a pepřem. Brambory uvařte v osolené vodě, až budou velmi měkké. Ještě teplé je rozmačkejte. Přidejte po troškách mouku, celý parmezán a žloutky a vypracujte těsto.

Plněné noky by měly mít tvar půlměsíce. Přeložte těsto na vál a vyválejte. Sklenicí vykrájejte z těsta kruhy. Na půlku těsta položte ricottu. Noky zavřete a vařte, dokud nevyplavou na povrch.

Na pánvi zahřejte trochu másla a orestujte špenát, rozinky a piniové oříšky. Přidejte noky, promíchejte a dejte na talíř s trochou parmezánu a olivovým olejem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905