Recepty Canal+ Domo

Polenta s houbami a plísňovým sýrem

Polenta s houbami a plísňovým sýrem
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo 2, epizoda 4
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 100 g kukuřičné krupice (polenty)
  • 600–700 ml vody nebo vývaru
  • 40 g másla
  • 50 g sýra Bleu nebo Roquefort + 2 lžíce rozdrobeného sýra na ozdobení
  • houbová směs (4 hlívy, 2 portobella, 6 žampionů)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Omáčka

  • 50 ml suchého bílého vína
  • 25 g změklého másla

Postup přípravy

600 ml vody přiveďte k varu a přidejte lžičku soli. Za stálého míchání postupně přesypte do vroucí vody kukuřičnou krupici. Vařte kaši několik minut, rychle absorbuje vodu a začne houstnout. Neustále míchejte, až vznikne krémová konzistence bez hrudek. V závislosti na tom, jak je kaše hrubá, použijte více či méně vody.

Přidejte máslo, plísňový sýr a promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Houby nakrájejte na tenké plátky a osmažte je na lžíci másla do zlatova. Na konci smažení ochuťte solí. Odložte.

Na stejnou pánev, na které jste smažili houby, přidejte 50 ml bílého vína a promíchejte, aby se víno a šťáva z hub spojily. Zredukujte víno na 3–4 lžíce tekutiny.

Přidejte změklé máslo a promíchejte se zbývající tekutinou, dokud nezískáte konzistentní omáčku. Do omáčky přidejte smažené houby a promíchejte. Na talíř položte pár lžic polenty, přidejte smažené houby a přelijte omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905