Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Slávky zapečené s česnekem, petrželkou a bylinkovou strouhankou

Slávky zapečené s česnekem, petrželkou a bylinkovou strouhankou
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo, epizoda 10
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 40 kusů slávek (velkých)
  • 200 g strouhanky nebo panko
  • 2 lžíce olivového oleje
  • lžíce másla
  • 2 jemně nasekané stroužky česneku
  • lžíce nasekané petrželky
  • lžíce nasekané čerstvé majoránky
  • sůl, pepř podle chuti

Na vaření slávek

  • 50 ml bílého vína
  • stroužek česneku

 

Postup přípravy

Na pánev nebo do hrnce nalijeme olivový olej, přidáme máslo, zahřejeme, až se máslo rozpustí. Přidáme česnek, zamícháme a restujeme několik minut až ucítíme příjemnou vůni česneku. Obsah hrnce přelijeme do misky se strouhankou. Promícháme, přidáme čerstvé bylinky a ochutíme solí a pepřem.

Slávky můžeme připravit dvojím způsobem: můžeme je uvařit v hrnci s 50 ml bílého suchého vína a stroužkem česneku, nebo použít syrové. V obou případech ale slávky otevřeme a prázdné lastury vyhodíme.

Do lastury se slávkami nasypeme po lžičce ochucené strouhanky, tak aby zakryla ulitu. Dno formy posypeme vrstvou soli (tlustou asi 1 cm) nebo dáme na dno alobal a na to položíme slávky. Pečeme při 180 °C asi 7 – 8 minut.

Vyndáme z trouby a hned podáváme se skleničkou bílého nebo růžového suchého vína.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905