Recepty Canal+ Domo

Rizoto s krevetami a bylinkami

Rizoto s krevetami a bylinkami
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo, epizoda 10
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Italská

Ingredience

  • 100 g rýže arborio
  • 200 g syrových krevet
  • 20 g másla
  • 50 g bílého vína
  • šalotka
  • čerstvý tymián
  • čerstvá bazalka
  • čerstvé oregano
  • sůl, pepř
  • k smaženým krevetám: česnek, chilli, čerstvý rozmarýn, citron

Vývar

  • 100 g koktejlových rajčat
  • 1 mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • ulity z krevet
  • 50 g bílého vína
  • 20 g másla
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup přípravy

Nakrájíme najemno cibuli, mrkev a celer, a v hrnci s tlustým dnem zpěníme na másle smíchaným s olivovým olejem.

Krevety zbavíme ulit. Ulity dáme na pánev spolu s rajčaty rozkrájenými na půlky. Smažíme, dokud rajčata nepustí šťávu. Přidáme víno, odpaříme a zalijeme studenou vodou (ulity by měly být ponořené). Vaříme přikryté asi 20 min.

Vytáhneme z krevet střívka, krevety orestujeme na olivovém oleji spolu s nasekaným česnekem, chilli a rozmarýnem. Nakonec dochutíme solí, pepřem a pokapeme citronem.

Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej, zpěníme šalotku, přidáme rýži a zesklovatíme. Přilijeme víno, odpaříme a přidáme naběračku vývaru z ulit. Když rýže vývar vsákne, přidáme další porci vývaru. Dusíme, dokud není rýže al dente, asi 18 minut.

Dochutíme solí a pepřem. Sundáme z ohně, ozdobíme čerstvými bylinkami a krevetami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905