Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Domácí BBQ omáčka

Domácí BBQ omáčka
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek, epizoda 1
Chod:Omáčka
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 10 sušených švestek
  • 1 lžíce uzeného čaje lapsang
  • 1 sklenice vařící vody
  • 5 bobkových listů
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 kuliček jalovce
  • 5 hřebíčků
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • 1 čerstvá čili paprička se semínky
  • 5 stroužků česneku
  • větvička rozmarýnu
  • 2 lžíce oleje
  • ¼ sklenice whisky
  • ¼ sklenice cukru
  • ½ sklenice dobrého kečupu
  • ½ sklenice vody
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky hořčice
  • sůl a černý pepř

Postup přípravy

Do velkého hrnku vložte švestky, přidejte čaj a následně vše zalijte vroucí vodou. Zakryjte pokličkou a nechte louhovat 8 minut.
Švestky vyjměte, nálev přeceďte přes sítko a dejte stranou.V hmoždíři rozdrťte bobkové listy, nové koření, jalovec a hřebíček.

Do mixéru vložte chilli, česnek, marinované švestky, zázvor, rozmarýn. Přisypte rozdrcené koření a sůl a vše rozmixujte na pastu.

V hrnci rozpalte olej, přidejte pastu a rychle osmahněte. Přilijte whisky a nechte probublat, aby se odpařil alkohol. Pak přimíchejte zbývající ingredience a vylouhovaný čaj. Snižte teplotu a vařte 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťe solí a pepřem.

V omáčce můžete marinovat nebo ji rovnou servírovat k hotovým jídlům.
Uchovávejte v lednici a spotřebujte do 14 dnů.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905