Recepty Canal+ Domo

Candát v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Candát v pivním těstíčku s domácí tatarkou
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo, epizoda 9
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 200 g filetů z candáta (bez kůže)
  • 100 g pšeničné mouky
  • 100 g rýžové mouky
  • 40 ml vodky
  • 150-200 ml studeného světlého piva
  • sůl
  • slunečnicový nebo řepkový olej na smažení

Omáčka

  • 2 žloutky z vajec uvařených natvrdo
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 200 ml řepkového nebo slunečnicového oleje
  • šťáva z citronu podle chuti
  • lžíce nasekaných kaparů
  • 1 šalotka, jemně nasekaná
  • lžíce nasekané kyselé okurky
  • lžíce nasekané pažitky
  • lžíce nasekané petrželky
  • několik lístku estragonu (podle chuti)
  • sůl, pepř

Postup přípravy

Tatarská omáčka
Žloutky propasírujeme přes jemné síto do misky. Přidáme hořčici. Za stálého šlehání metlou přiléváme pomalu olej, až vznikne hustá majonéza. Ochutíme citronovou šťávou. Přidáme kapary, šalotku a všechny bylinky. Ochutíme solí a pepřem. Dáme do lednice.

Připravíme těstíčko
Vmíse smícháme 50 g rýžové mouky a 100 g pšeničné mouky. Přilijeme vodku a pivo (pivo přidáme až na konec, přímo z lednice, těsně před smažením). Mícháme několik vteřin, těstíčko nemusí být úplně hladké, můžou zůstat hrudky. Dáme jej do lednice.

Filet z candáta rozkrájíme na menší kousky po 50 g. Olej zahřejeme na 170 °C.

Kousky ryby obalíme ve zbytku rýžové mouky ochucené solí a pepřem. Ponoříme do těstíčka a do horkého oleje. Smažíme dozlatova několik minut, rybu pravidelně obracíme. Nesmažíme více než dva kousky najednou, aby teplota oleje neklesla. Necháme odkapat na papírové utěrce. Hned osolíme.

Servírujeme s tatarskou omáčkou, hranolky a salátem z mladých listů salátů.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905