Recepty Canal+ Domo

Mléčná rýže s pomerančovou kůrou, kardamomem a slaným karamelem

Mléčná rýže s pomerančovou kůrou, kardamomem a slaným karamelem
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo 2, epizoda 9
Chod:Dezert
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 100 g rýže na sushi
  • 0,75 l plnotučného mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 2 zrna kardamomu
  • slupky z 1 pomeranče
  • 20 g másla
  • balení crème fraîche
  • 1 lžička cukru moučka
  • 1 lžíce skořice

Slaný karamel

  • 100 g cukru
  • 20 g másla
  • 100 ml smetany ke šlehání 30 %
  • špetka soli

Postup přípravy

Svařte mléko s cukrem a kardamomem. Do vroucího mléka nasypte rýži a promíchejte. Vařte na mírném ohni asi 20 min. Odložte stranou.

Připravte slaný karamel: na studenou pánev nasypte cukr. Zahřejte na středním ohni, dokud nezačne hnědnout. Jakmile má karamel silně jantarovou barvu, přidejte máslo. Zahřejte a míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Poté za stálého míchání postupně přidávejte smetanu, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Přidejte špetku soli a promíchejte. Nalijte karamel do misky a nechte trochu vychladnout. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte více soli.

Smíchejte teplou rýži s máslem a pomerančovými slupkami. Vložte rýži do pohárků nebo misek, přidejte 2 lžíce slaného karamelu a 2 lžíce creme fraiche. Posypte skořicí. Podávejte ihned.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905