Recepty Canal+ Domo

Bezlepkový alpský dort s pomerančovým krémem

Bezlepkový alpský dort s pomerančovým krémem
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo 2, epizoda 8
Chod:Dezert
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 3 vejce
  • 60 g třtinového cukru
  • 200 g másla
  • lžíce rumu
  • nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
  • 200 g mandlových vloček
  • 100 g velmi jemné kukuřičné kaše
  • lžička kypřicího prášku
  • špetka soli
  • cukr moučka

Pomerančový krém

  • šťáva z 1 pomeranče
  • 2 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 20 g másla
  • forma o průměru 24 cm

Postup přípravy

V míse rozšlehejte vejce a cukr, abyste získali nadýchanou směs.

V hrnci rozpusťte máslo. Přidejte rum a pomerančovou kůru. Nalijte do mísy s rozšlehanými vejci a promíchejte. Přidejte mandlové vločky, kaši, kypřicí prášek a sůl. Promíchejte.

Nalijte připravenou směs do formy na pečení vyložené pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 40–50 minut nebo až bude špejle suchá. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Před podáním posypte moučkovým cukrem.

Pomerančový krém
Vejce ušlehejte s cukrem. Do ušlehaných vajec přes malé sítko propasírujte pomerančovou šťávu. Nalijte do hrnce a za stálého míchání vařte na malém ohni. Jakmile začne hmota houstnout, sundejte hrnec z ohně a pokračujte v míchání. Dávejte pozor, abyste krém příliš rychle nezahřáli, jinak z něj budou míchaná vejce. Přelijte pomerančový krém do mísy a přidejte kousky másla. Míchejte, dokud se úplně nespojí.

Dort nakrájejte a podávejte s lžící pomerančového krému.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905