Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Sendvič Croque madame

Sendvič Croque madame
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo 2, epizoda 7
Chod:Snídaně
Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 4 plátky toastového chleba
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce másla
  • 4 tenké plátky sýra gruyere + kousek na strouhání
  • 4 plátky šunky
  • 2 vejce

Bešamel

  • 20 g másla
  • 20 g mouky
  • 50 ml mléka (pokojové teploty)
  • sůl
  • pepř

Přílohy

  • směs salátových listů
  • lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C. Připravte bešamel – v hrnci zahřejte máslo, až začne pěnit. Přidejte mouku a prošlehejte s máslem. Vařte na mírném ohni, dokud nezískáte hladkou směs. Přilijte mléko a důkladně šlehejte, aby nevznikly hrudky. Vařte chvíli na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Odstavte z ohně a ochuťte solí a pepřem.

Dva plátky chleba potřete máslem a další dva hořčicí. Na plátky potřené máslem navrstvěte plátky sýra a dva plátky šunky. Přiložte plátky hořčicí. Zeshora potřete tenkou vrstvou bešamelu. Na bešamel nastrouhejte trochu sýra gruyere.

Přeložte sendviče na plech a vložte do trouby. Pečte pod grilem několik minut, dokud nebude bešamel zlatavý. Mezitím připravte dvě volská oka.

Smíchejte saláty s olivovým olejem, oochuťte solí a pepřem. Vyndejte croque madame z trouby, nahoru položte volské oko a podávejte se salátem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905