Recepty Canal+ Domo

Cibulový dort

Cibulovy dort
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo, epizoda 3
Chod:Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 350 g sýra caciocavallo (nebo scamorza, provola, gran padano)
  • 300 g červené cibule
  • 40 g červeného vína
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce medu
  • 2 ks mozzarelly

Těsto

  • 70 ml studené vody
  • 100 g změklého másla
  • 200 g hladké mouky typu 00

Omáčka

  • 500 ml horkého mléka
  • 80 g červené cibule
  • 50 g mouky
  • 50 g olivového oleje extra vergine
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř
  • několik lístků máty

 

Postup přípravy

Změklé máslo rozmixujeme s 200 g mouky, uprostřed uděláme důlek, do něj nalijeme vodu a rychle zapracujeme do hladkého těsta. Uděláme z něj bochník, zabalíme do alobalu a dáme do lednice minimálně na 30 min.

Cibuli nakrájíme na kolečka, orestujeme na olivovém oleji, přidáme víno a vaříme, dokud nezredukujeme množství tekutiny. Přidáme med a cukr a zahříváme tak dlouho, až všechno karamelizuje. Dáme do misky a necháme vychladnout.

Omáčka
Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme horké mléko, muškátový oříšek a ochutíme solí a pepřem. Vaříme, dokud není omáčka hustá.

Do dortové formy o průměru 25-27 cm nalijeme těsto, propícháme vidličkou a přidáme omáčku. Posypeme karamelizovanou cibulí a sýrem caciocavallo. Vložíme do trouby rozehřáté na 180ºC na 40 min. 10 min před koncem pečení dáme nahoru plátky mozzarelly.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905