Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Steak se zeleninou v těstíčku

Steak se zeleninou v těstíčku
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo, epizoda 1
Druh masa:Hovězí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • steak ze svíčkové (na dva prsty tlustý)
  • rukola
  • sůl a pepř
  • čerstvý rozmarýn
  • česnek
  • několik koktejlových rajčátek
  • olivový olej
  • 1 l oleje na smažení
  • 1 cuketa
  • ½ lilku
  • 1 mrkev

Těstíčko

  • 200 g silně perlivé vody, studené
  • 120 g hladké mouky 00
  • 25 g rýžové mouky
  • 1 vejce
  • sůl

Postup přípravy

Česnek a rozmarýn nasekáme a smícháme s olivovým olejem, ochuceným olejem potřeme steak, ochutíme solí a pepřem a koření pořádně vmasírujeme. Necháme odpočinout.

Mrkev a cuketu nakrájíme na nudličky, lilek na kostičky. V míse ušleháme vejce s polovinou perlivé vody a špetkou soli. Smícháme oba druhy mouky a přidáváme postupně mouku a zbytek perlivé vody, až bude mít těsto konzistenci hustého těsta na palačinky.

Misku s těstem vložíme do větší mísy s vodou. Kleštěmi ponoříme celou zeleninu do těsta a smažíme v oleji rozehřatém na 180 ºC. Necháme odkapat a dochutíme solí.

Steak smažíme na rozehřáté grilovací pánvi, 1 minutu z každé strany na každý cm tloušťky masa. Servírujeme se zeleninou v těstíčku.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905