Recepty Canal+ Domo

Hamburger s kachním masem a karamelizovanou cibulkou

Hamburger s kachním masem a karamelizovanou cibulkou
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo, epizoda 1
Druh masa:Kachní
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 2 kachní prsa
  • 2 tenké plátky francouzského plísňového sýra Fourme d’Ambert
  • 2 tenké plátky francouzského tvrdého ovčího sýra
  • 2 listy římského salátu
  • 1 rajče býčí srdce
  • 2 máslové bulky na burgery
  • sůl
  • kajenský pepř

Karamelizovaná cibule

  • 2 červené cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kolečka. Restujeme ji na středním ohni na olivovém oleji. Ochutíme solí a kajenským pepřem. Přidáme cukr a ocet. Restujeme dál, dokud se ocet vypaří. Dáme stranou.

Rajče nakrájíme na kolečka. Máslové bulky rozkrojíme na dvě půlky.

Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži nařežeme do tvaru mřížky. Osolíme. Dáme na studenou pánev tukem dolů a smažíme na středním ohni 6-7 minut. Otočíme a smažíme dalších 6-7 minut. Přeložíme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme několik minut odpočinout.

Na stejné pánvi orestujeme vnitřní strany bulky do zlatova. Prsa nakrájíme šikmo na tenké plátky.

Na spodní bulku dáme lžíci karamelizované cibule, listy římského salátu, kolečko rajčete, několik plátků kachních prsou, plátky obou sýrů a přiklopíme druhou půlkou bulky. Ihned podávejte!

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905