Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Platýs na páře v rajčatové omáčce

Platýs na páře v rajčatové omáčce
Pořad:David v Evropě 3, epizoda 13
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Italská

Ingredience

  • 2 kusy čerstvého platýse
  • 8 šťavnatých rajčat (mimo sezónu použijte konzervovaná rajčata)
  • 2 lžíce kapar
  • 8 filetů z ančoviček
  • 4 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na větší kousky
  • hrst černých oliv
  • 250 ml suchého bílého vína
  • čerstvé listy bazalky
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup přípravy

V hrnci na olivovém oleji rychle osmahněte ančovičky. Přidejte nakrájený česnek, kapary, a černé olivy. Chvíli míchejte a když ucítíte vůni česneku, přidejte rajčata. Přiveďte k varu a poté duste na mírném ohni 10 minut. Přilejte suché bílé víno, promíchejte a povařte dalších 15 minut, aby se odpařil alkohol.

Kousky halibuta osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Přes hrnec s vroucí vodou dejte mřížku a na ni položte kousky ryby. Zakryjte víkem a vařte na páře asi 12–15 minut.

Omáčku nalijte do hlubokého talíře a vložte do ní na páře uvařeného platýse. Ozdobte listy bazalky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905