Recepty Canal+ Domo

Grilovaný sleď s ovesnými vločkami a humusem z bílých fazolí

Grilovaný sleď s ovesnými vločkami a humusem z bílých fazolí
Pořad:David v Evropě 3, epizoda 13
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Španělská

Ingredience

  • 12 malých sleďů (vykuchaných)
  • 1 vejce
  • 200 g instantních ovesných vloček
  • olej na smažení

Humus

  • 1 konzerva bílých fazolí
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 stroužek česneku

Bylinková omáčka

  • 1 lžíce nasekané petrželové natě
  • 1 lžíce nasekané máty
  • 1 paprička jalapeño, jemně nasekaná
  • 1 stroužek česneku, nasekaný nahrubo
  • šťáva z ½ citronu
  • sůl
  • olivový olej

Postup přípravy

Humus
Bílé fazole, česnek a olivový olej rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a citronovou šťávou.

Bylinková omáčka
Rozdrťte česnek se špetkou soli, přidejte nasekané bylinky a pikantní papričku. Přidejte olivový olej, promíchejte, dochuťte solí a citronovou šťávou.

Sledě
Osolte a obalte ve vejci a ovesných vločkách. Osmažte do zlatova na rozpálené pánvi. Křupavé sledě podávejte s humusem z bílých fazolí a bylinkovou omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905