Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Vepřové steaky v pivní omáčce a těstoviny se šalvějí

Vepřové steaky v pivní omáčce a těstoviny se šalvějí
Pořad:David v Evropě 2, epizoda 8
Druh masa:Vepřové
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 2 vepřové steaky
  • ½ sklenice světlého piva
  • 1 jablko nakrájené na osminky
  • studené máslo
  • ½ červené cibule, nakrájené na plátky
  • pár listů šalvěje
  • 125 g italských těstovin casarecce
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej na smažení

Postup přípravy

Osolené vepřové steaky pečte na pánvi z obou stran několik minut, odložte. Na stejné pánvi osmahněte cibuli, přidejte nakrájené jablko, osolte a nechte několik minut péct.

Přilejte pivo a vřečkou seškrábněte všechny připečené kousky masa a smíchejte je s jablky a cibulí. Nechte několik minut bublat, aby se odpařil veškerý alkohol. Přidejte 30 g studeného másla a michejte, dokud nevznikne sametová omáčka.

Vařte těstoviny podle pokynů na obalu, sceďte. Na pánvi osmahněte na másle lístky šalvěje, aby byly křupavé.

Smíchejte s těstovinami a podávejte jako přílohu ke steakům.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905