Recepty Canal+ Domo

Těstovinový salát s čekankou s gorgonzolovou omáčkou

Těstovinový salát s čekankou s gorgonzolovou omáčkou
Pořad:David v Evropě 2, epizoda 7
Chod:Oběd
Omáčka
Kuchyně:Italská

Ingredience

  • 250 g tortellini plněných šunkou prosciutto
  • ½ červené čekanky nakrájené na nudličky
  • hrst rukoly
  • pár cherry rajčat, nakrájených na poloviny
  • 2 lžíce vlašských ořechů
  • 1 lžíce medu
  • 1 balení sýra gorgonzola
  • 1 smetana 12 %
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Tortellini vařte 5 minut ve vroucí osolené vodě, sceďte a propláchněte pod studenou vodou.

V misce smíchejte tortellini s červenou čekankou, rukolou a cherry rajčaty. Opražte ořechy na suché pánvi, přidejte med a chvíli povařte, aby med zkaramelizoval a obalil ořechy. Odložte a nechte vychladnout.

V hrnci zahřejte smetanu. Rozpusťte v ní Gorgonzolu a rozmixujte do hladka. Přidejte špetku muškátového oříšku a pepře.

Hotovou omáčkou přelijte těstovinový salát.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905