Recepty Canal+ Domo

Steak z mečouna s fenyklovým a grapefruitovým salátem

Steak z mečouna s fenyklovým a grapefruitovým salátem
Pořad:David v Evropě 2, epizoda 5
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Salát
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 2 steaky mečouna, osolené
  • 1 fenykl, nakrájený na tenké plátky
  • filety a šťáva z jednoho grapefruitu
  • ½ pálivé chilli papričky, jemně nasekané
  • červená cibule, nakrájená na plátky
  • nastrouhaná kůra a šťáva z 1 limety
  • listy máty
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

V misce smíchejte fenykl, cibuli, strouhanou limetkovou kůru, mátu, chilli papričku a grapefruitovou šťávu. Zalijte jednou lžící olivového oleje, dochuťte. Nakonec přidejte oloupané plátky grapefruitu.

Steaky opečte na rozpálené pánvi, každou stranu asi 2 minuty.

Hotové steaky zakápněte limetkovou šťávou a podávejte se salátem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905