Recepty Canal+ Domo

Rizoto s mořskými plody a rajčatovou omáčkou

Rizoto s mořskými plody a rajčatovou omáčkou
Pořad:Domy hvězd 2, epizoda 12
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Italská

Ingredience

  • 500 g rýže na rizoto
  • pár slávek
  • několik kousků ryb (např. ďas mořský, pražma), nakrájených na kostky
  • 4 syrové krevety, celé
  • 1 plechovka rajčat nebo čerstvá rajčata, nakrájená na kostičky
  • ½ skleničky suchého bílého vína
  • 2 filety z ančoviček
  • 2 stroužky česneku
  • Tabasco
  • 1 citron, nakrájený na čtvrtiny
  • 1 bobkový list
  • petrželová nať
  • čerstvý koriandr
  • voda nebo rybí vývar

Postup přípravy

Připravte rajčatovou omáčku
Na rozpáleném olivovém oleji smažte ančovičky tak dlouho, dokud se nerozpustí. Přidejte lisovaný česnek a počkejte, dokud se nerozvoní. Podlijte vínem a nechte probublat, aby se odpařil alkohol. Přidejte rajčata a 15 minut poduste. Dochuťte solí a tabaskem a rozmixujte dohladka.

V hrnci orestujte cibuli, přidejte rýži a promíchejte. Postupně přidávejte po lžících předem připravenou rajčatovou omáčku, promíchejte a zalijte vodou nebo vývarem tak, aby rýže byla ponořená. Vařte na mírném ohni dokud nebude rýže al dente, zhruba 18 minut.

Ve chvíli, kdy se rýže bude zdát téměř hotová, přidejte nejdříve kousky ryb, pak přidejte krevety a nakonec slávky. Vařte ještě pár minut pod pokličkou. Dobře promíchejte.

Podávejte přímo z hrnce s citronem, petrželkou a koriandrem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905