Recepty Canal+ Domo

Grilované olihně s rajčatovou salsou

Grilované olihně s rajčatovou salsou
Pořad:David v Evropě 2, epizoda 12
Chod:Oběd
Omáčka
Kuchyně:Španělská

Ingredience

  • 4 olihně, vyčištěné
  • ½ červené papriky, nakrájené na kostky
  • ½ žluté papriky, nakrájené na kostky
  • ½ zelené papriky, nakrájené na kostky
  • kousek choriza, nakrájený na kostky
  • ½ sklenice bulguru
  • hrst cherry rajčat
  • 2 lžíce nasekaných mandlí
  • 4 filety z ančoviček
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • čerstvý tymián
  • 1 limeta
  • párátka

Postup přípravy

Bulgur zalijte horkou vodou a nechte 20–30 minut odstát.

Osmahněte chorizo do křupava. Přidejte papriku, dochuťte a opékejte, dokud nezměkne. Smíchejte s bulgurem, dochuťte a nechte chvíli vychladnout. Bulgurem naplňte všechny olihně. Otvory uzavřete párátkem. Grilujte na pánvi několik minut ze všech stran dozlatova.

Připravte salsu
Mandle opražte na suché pánvi, přidejte ančovičky a 2 lžíce olivového oleje. Míchejte, dokud se ančovičky nerozpustí. Přidejte rajčata, která jste trochu nařízli, aby pustila šťávu. Přimíchejte bylinky, lisovaný česnek a zakápněte limetkovou šťávou.

Olihně podávejte se salsou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905