Recepty Canal+ Domo

Ryby v tempuře se salátem coleslaw

Ryby v tempuře se salátem coleslaw
Pořad:David v Evropě 2, epizoda 10
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Španělská

Ingredience

  • několik druhů ryb (filety), nakrájených na kostičky
  • 1 sklenice pšeničné nebo rýžové mouky
  • perlivá voda, ledová
  • 1 lžička kari
  • ¼ nakrájeného červeného zelí
  • ¼ nakrájeného bílého zelí
  • 1 mrkev, nakrájená škrabkou na tenké plátky
  • hrst hroznů
  • ½ chilli papričky, jemně nasekané
  • Kousek nastrouhaného zázvoru
  • šťáva z jedné limety
  • olivový olej
  • rýžový olej na smažení
  • sůl

Postup přípravy

Připravte salát coleslaw
V míse smíchejte nakrájené červené a bílé zelí, mrkev a hrozny. Smíchejte olej, chilli papričku, strouhaný zázvor, limetkovou šťávu a takto připravenou zálivkou přelijte salát.

Připravte tempuru
Mouku smíchejte s lžičkou soli a kari a pak pomalu přilévejte perlivou vodu, dokud nezískáte konzistenci připomínající těsto na palačinky. Každý kousek ryby obalte v těstě a smažte dozlatova v rozpáleném oleji. Vyjměte a osušte na papírové utěrce, abyste se zbavili přebytečného tuku.

Podávejte se salátem coleslaw.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905