Recepty Canal+ Domo

Krevety na bílém víně se šafránem a rajčatovou omáčkou vierge

Krevety na bílém víně se šafránem a rajčatovou omáčkou vierge
Pořad:David v Evropě 2, epizoda 10
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Španělská

Ingredience

  • 16 tygřích krevet
  • ½ skleničky suchého bílého vína
  • 1 čajová lžička šafránu
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • petrželová nať
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • olivový olej
  • šťáva z ½ citronu
  • čerstvý koriandr, nasekaný
  • čerstvá bazalka, nasekaná
  • 30 g másla
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Cibuli osmahněte na pánvi na olivovém oleji, přidejte sůl a šafrán. Zamíchejte a podlijte vínem. Poté vložte do pánve krevety a poduste je, dokud nebudou hotové. Šťávu nechte zredukovat, přidejte kousek másla a zamíchejte.

Omáčku vierge udělejte zvlášť –nakrájená rajčata promíchjte s koriandrem a bazalkou, přidejte citronovou šťávu a dochuťte.

Krevety a omáčku vierge podávejte s čerstvou bagetou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905