Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Grilované křepelky s bramborovým pyré a portskou omáčkou

Grilované křepelky s bramborovým pyré a portskou omáčkou
Pořad:David v Evropě 2, epizoda 9
Druh masa:Kuřecí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 2 křepelky
  • 0,5 kg brambor
  • 1 kostka másla
  • 1 sklenice mléka
  • 2 lžíce sušené klikvy
  • ½ sklenice vína Porto Tawny
  • 1 šalotka, jemně nasekaná
  • 1 snítka rozmarýnu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Uvařené brambory prolisujte nebo rozšťouchejte, přidejte asi 50 g másla a promíchejte. Když se máslo rozpustí, přidejte mléko a ručním mixérem ušlehejte krémové pyré. Dochuťte solí a pepřem.

Křepelky rozkrojte pod hrudí, otevřete a zmáčkněte do plocha. Každou křepelku osolte a na olivovém oleji nejprve osmahněte ze spodní strany. Potom otočte a smažte i druhou stranu, dokud nezezlátne a maso nebude měkké. Dejte křepelky na velký talíř.

Na stejné pánvi zpěňte šalotku, přidejte klikvu a podlijte vínem. Vařečkou seškrábněte z pánve všechny připečené kousky masa a promíchejte Přiveďte k varu nechte probublat, dokud se neodpaří alkohol a omáčka nezhoustne. trochu tekutiny. Přidejte kousek studeného másla a dobře promíchejte.

Nakonec ještě dochuťte. Křepelku zalijte omáčkou a podávejte s bramborovým pyré.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905