Recepty Canal+ Domo

Flamenquin s grilovanými bramborami a pikantní salsa z rajčat a červené cibule

Flamenquin s grilovanými bramborami a pikantní salsa z rajčat a červené cibule
Pořad:David v Evropě 2, epizoda 16
Druh masa:Vepřové
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Španělská

Ingredience

  • 2 vepřové panenky
  • 4 plátky sušené šunky
  • ovčí sýr Manchego, nakrájený na proužky
  • pár brambor, nakrájených na tenké plátky
  • špetka uzené papriky
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1 červená cibule, jemně nakrájená
  • špetka drcené sušené chilli papričky
  • 1 lžíce španělského octa Jerez
  • olivový olej
  • rýžový olej na smažení
  • sůl a pepř

Postup přípravy

Připravte salsu – smíchejte rajčata, cibuli, chilli papričku, ocet, olivový olej a dochuťte solí.

Připravte flamenquin
Nakrájejte panenky podélně a naklepejte. Na každý plátek masa položte šunku a kousek sýra a zarolujte. Poté každou panenku obalte v rozšlehaném vejci, pak ve strouhance a osmažte na rozpáleném oleji. Vyjměte a sceďte z tuku na papírových ručnících.

Brambory osmažte v pánvi na olivovém oleji dozlatova a do měkka. Dochuťte solí a uzenou paprikou.

Podávejte flamenquin s bramborami a salsou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905