Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Zelná polévka s rajčaty a filé z pražmy

Zelná polévka s rajčaty a filé z pražmy
Pořad:Daleko od města 2, epizoda 15
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Polévka
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • ½ zelí, nakrájeného na kostky
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 1 zelená paprika, hrubě nasekaná
  • 2 rajčata, hrubě nasekaná
  • ½ skleničky bílého vína
  • 1/3 bagety nakrájené na kostky
  • voda nebo zeleninový vývar
  • 2 stroužky česneku
  • 2 malé filety z pražmy s kůží, osolené a opepřené
  • 1 lžíce nasekané petrželové natě
  • sůl
  • barevný pepř
  • olivový olej

Postup přípravy

Nakrájené kousky bagety ogrilujte a odložte stranou.

V hrnci na olivovém oleji orestujte cibuli, přidejte zelenou papriku a několik minut opékejte. Poté přidejte zelí, rajčata a lisovaný česnek. Podlijte vínem a počkejte, až se alkohol odpaří. Přidejte vývar, aby zelenina byla ponořená a vařte na mírném ohni 15–20 minut.


Mezitím osmahněte na pánvi rybí filety, nejprve na jedné straně, až bude kůže křupavá a zlatavá, a poté minutu na druhé straně.

Do hlubokého talíře položte bagetové krutony a zalijte zeleninovou polévkou. Navrch polžte opečenou rybu a ozdobte nasekanou petrželku. Ihned podávejte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905