Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Bramborová tortila a aioli s uzenou paprikou

Bramborová tortila a aioli s uzenou paprikou
Pořad:David v Evropě 2, epizoda 13
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Italská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 1,5 kg syrových brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
  • 10 vajec
  • 2 podlouhlé zelené papriky
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • olivový olej
  • 1 stroužek česneku
  • pár kapek citronové šťávy
  • špetka uzené papriky

Postup přípravy

Osmažte brambory na olivovém oleji dozlatova. Osolte, přidejte trochu olivového oleje a duste na mírném ohni do měkka.

Vejce rozšlehejte v misce a osolte. Smíchejte s hotovými bramborami a nalijte zpět na pánev. Jakmile začnou vejce tuhnout, přiklopte pánev velkým talířem a otočte tortillu na druhou stranu opékejte dalších pár minut.

Mezitím připravte aioli 
V misce rozšlehejte vaječný žloutek s hořčici a za stálého míchání přilévejte po troškách olivový olej.Šlehejte dokud nevznikne hustá majonéza. Přidejte lisovaný česnek a špetku uzené papriky. Na přímém ohni opečte papriky.

Bramborovou tortillu podávejte s paprikami a aioli.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905