Recepty Canal+ Domo

Salát z květáku a pečené cizrny

Salát z květáku a pečené cizrny
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 2, epizoda 12
Chod:Salát
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 1 hrnek předem namočené a uvařené cizrny
  • ½ lžičky skořice
  • 1 lžička kmínu
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • ½ lžičky soli
  • pepř
  • pár lžic olivového oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • ½ květáku
  • ½ svazku zelené petrželky
  • ½ svazku tenké pažitky
  • pár snítek máty
  • ½ granátového jablka
  • šťáva z půlky citronu
  • 8–10 cherry rajčat
  • 1 malá červená cibule
     
  • volitelně – půl svazku čerstvého koriandru

Postup přípravy

Cizrnu sceďte, dejte do misky a dochuťte solí, kajenským pepřem, skořicí, kmínem, kurkumou a pepřem; zakápněte olivovým olejem a důkladně promíchejte. Přendejte na plech a vložte do trouby předehřáté na 190°C asi na 20 minut, dokud nebude křupavá.

Květák rozdělte na růžičky a vložte do mixéru, rozmixujte nahrubo. Nyní rozmixujte omyté bylinky, citronovou šťávu a 2 lžíce olivového oleje.

Ke květáku přidejte najemno nakrájenou cibuli, na čtvrtky nakrájená rajčata, semínka z granátového jablka, omáčku z bylinek, důkladně promíchejte a ochuťte solí a pepřem. Přidejte upečenou cizrnu, promíchejte a podávejte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905