Recepty Canal+ Domo

Nelsonské hovězí s bramborami a houbami

Nelsonské hovězí s bramborami a houbami
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 2, epizoda 12
Druh masa:Hovězí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Anglická

Ingredience

  • cca 500 g hovězího zadního
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička tymiánu
  • 2 kuličky nového koření
  • 2 kuličky jalovce
  • sůl, pepř
  • 2 bobkové listy
  • 400 g žampionů
  • 100 g mražených hub
  • 3 malé cibule
  • 800 g brambor
  • olej
  • mouka
  • máslo
  • ½ hrnku smetany 22 %
  • volitelně: ½ hrnku hovězího vývaru nebo vody

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájejte na plátky a naklepejte paličkou. Rozpalte olej, plátky masa obalte v mouce a smažte dozlatova. Rozdrťte koření v hmoždíři, vše kromě jalovce a bobkového listu.

Na pánvi, ve které jste připravovali maso, orestujte na lžíci másla žampiony. Jestliže pustí vodu, slijte ji (vodu nechte na později) a přidejte rozmražené, nakrájené houby. Orestujte je. Na stejné pánvi orestujte na másle cibuli.

Brambory nakrájejte na plátky a vložte v jedné vrstvě do pekáče, lehce okořeňte solí a pepřem. Část masa rozložte na brambory, okořeňte. Následuje vrstva cibule a hub, zalijte vodou ze žampionů a smetanou. Na to položte vrstvu brambor, koření, maso, houby a cibule, koření, smetana, brambory, koření. Zalijte smetanou, přikryjte a vložte do trouby předehřáté na 170°C asi na 1 hodinu a 20 minut, poté odkryjte a pečte dalších 20–30 minut.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905