Recepty Canal+ Domo

Dort z odpalovaného těsta s borůvkovo-malinovým krémem

Dort z odpalovaného těsta s borůvkovo-malinovým krémem
Pořad:365 obědů Mariety Marecké 2, epizoda 10
Chod:Dezert
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 hrnek vody
  • 125 g másla
  • 1 hrnek mouky
  • špetka soli

Náplň

  • 1 balení mražených borůvek
  • 1 balení mražených malin
  • 3 lžíce želatiny
  • šťáva z půlky citronu
  • cca 100 g cukru
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkové pasty

Růžová poleva

  • ½  hrnku cukru moučka
  • 3 lžíce růžové vody

Postup přípravy

V hrnci rozpusťte máslo s vodou a solí, poté přisypte prosátou mouku a utřete. Takto připravenou hmotu vložte do mísy od robota, přidejte jedno vejce a promíchejte. Přeložte těsto do cukrářského šáčku a vytlačte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při teplotě 190–200°C asi 25–30 minut.

Ovoce zahřejte s cukrem, poté rozmixujte a propasírujte přes síto. Zalijte želatinu vodou, přidejte k ovoci, zahřejte a nechejte vychladnout.

Vyšlehejte dobře vychlazenou smetanu, přilijte ovocnou hmotu, vložte do cukrářského sáčku a nechte vychladnout.Cukr moučku spojte metličkou se třemi lžícemi růžové vody.

Po několika minutách upečený dort nakrájejte, přidejte ovocný krém a ozdobte polevou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905