Recepty Canal+ Domo

Polévka z nálevu z kysaného zelí s bramborami a smetanou

Polévka z nálevu z kysaného zelí s bramborami a smetanou
Pořad:Kuchyně Piotra Kucharského, epizoda 3
Chod:Polévka
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 8-10 brambor
  • hrst sušených hub (v sezóně 400 g hub čerstvých)
  • 400 ml nálevu z kyselých okurek nebo z kysaného zelí
  • 100 ml plnotučné smetany
  • sůl a pepř
  • nadrobno nakrájený kopr
  • okurka kyselá

Postup přípravy

Brambory důkladně opláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Houby zalejeme vroucí vodou, zlehka opláchneme a vodu scedíme. Zalijeme studenou vodou a necháme 20 minut odmočit. Poté vaříme doměkka.

Nálev z kyselých okurek nebo zelí povaříme a zahustíme smetanou, přidáme nakrájenou kyselou okurku. Osolíme a opepříme. Brambory oloupeme, pokrájíme na kousky a naklademe do misky, kam přidáme uvařené a nakrájené houby. Pokrm zalijeme zahuštěným nálevem a posypeme koprem.

Zbytek brambor necháme neoloupaný na následující den.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905