Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Plněné kuřecí závitky zapečené v zeleninové omáčce

Plněné kuřecí závitky zapečené v zeleninové omáčce
Pořad:Kuchyně Piotra Kucharského, epizoda 3
Druh masa:Kuřecí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 balení sýru feta
  • 1 balení mraženého listového špenátu
  • zeleninovo-rajčatová omáčka (z receptu na lasagne)
  • 100 g sýra (typ dle chuti)
  • sůl a pepř

Pečené brambory

  • 1,5 kg brambor
  • olivový olej
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • sušený tymián
  • 4 stroužky česneku
  • sladká mletá paprika

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Brambory důkladně omyjte a nakrájejte na 0,5 cm silné plátky. Polijte olivovým olejem. Ochuťte solí, pepřem, tymiánem, sladkou paprikou a prolisovaným česnekem. Promíchejte. Vložte do zapékací misky nebo na plech. Dejte do trouby.

Špenát rozmrazte a pořádně z něj vyždímejte vodu. Poté smíchejte s rozdrobeným sýrem feta. Kuřecí prsa nakrájejte na řízky a rozklepejte paličkou na tenké plátky. Ochuťte je solí a pepřem. Na každý kus masa dáme špenátovo-sýrovou nádivku a stočíme do rolády.

Zeleninovo-rajčatovou omáčku (z receptu na lasagne) nalijte do zapékací misky. Položte do ní závitky (tak, aby bylo zakončení závitku dole). Závitky posypejte strouhaným sýrem. Vložte do trouby s bramborami. Pečte asi 20 minut.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905