Recepty Canal+ Domo

Pirožky s pohankou a uzenou makrelou

Pirožky s pohankou a uzenou makrelou
Pořad:Kuchyně Piotra Kucharského, epizoda 2
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

Náplň

  • ½ uzené makrely
  • 100 g pohankové kaše
  • 1 červená cibule
  • ½ svazku petržele
  • 1 lžíce másla
  • sůl a pepř na dochucení

Těsto

  • 550 g pšeničné mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 250 g vroucí vody

Postup přípravy

Pohankovou kaši uvařte dle postupu uvedeného na balení. Na pánvi osmahněte na másle červenou cibulku pokrájenou na kostičky. Přidejte uvařenou kaši, vykostěnou makrelu a nadrobno nakrájenou petrželovou nať. Vše důkladně zamíchejte, osolte a opepřete.

Do misky nasypte mouku. Opatrně dolévejte vodu a těsto míchejte vidličkou. Přidejte olej a ručně uhněťte těsto na vláčnou a poddajnou hmotu. Misku přikryjte fólií a nechejte zhruba 1 hodinu odležet při pokojové teplotě.

Na kuchyňském válu vysypaném moukou rozválejte natenko těsto, těsto stále zaprašujte moukou. Pomocí sklenice vyřízněte kolečka, lžičkou na ně rozdělte náplň a pirožky slepte. Vařte v osolené vodě cca 4-5 minut, než vyplavou na povrch.

Podávejte se smetanou nebo s cibulkou osmaženou na másle.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905