Recepty Canal+ Domo

Kuře se zeleninou

Kuře se zeleninou
Pořad:Kuchyně Piotra Kucharského, epizoda 2
Druh masa:Kuřecí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 300 g polské syrové (zrající) klobásy
  • kuřecí maso rozporcované na kousky
  • mletá červená paprika
  • 2 červené papriky
  • 1 žlutá paprika
  • 2 cibule
  • 1 hlávka česneku
  • 2 cukety
  • 2 kukuřičné klasy
  • sklenka bílého vína (dle chuti)
  • pár lístků šalvěje
  • sůl a pepř
  • olej na smažení
  • 400 g celozrnné rýže

Postup přípravy

Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na kterém osmahneme klobásu nakrájenou na kolečka. Kuře osolíme, opepříme a osmažíme z obou stran. Přidáme jednu lžičku sladké papriky. Podlijeme vínem a dusíme zhruba 15 minut.

Poté přidáme papriku, cibuli a cuketu, vše pokrájené na větší kousky. Z kukuřičného klasu odřízneme zrníčka a společně s celými stroužky česneku a bylinkami je nasypeme do hrnce. Osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme zhruba 30-40 minut.

Rýži necháme ideálně dvě hodiny bobtnat ve vodě, poté vaříme do měkka.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905