Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Pečený krůtí plátek se zeleninovou omáčkou

Pečený krůtí plátek se zeleninovou omáčkou
Pořad:Kuchyně Piotra Kucharského, epizoda 1
Druh masa:Krůtí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 1 krůtí plátek
  • čerstvý rozmarýn
  • šťáva a kůra z pomeranče
  • 1 lžíce medu
  • sůl a pepř

Zeleninová omáčka

  • 2 rajčata
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 140 stupňů Celsia. Maso očistíme, osolíme a opepříme. Med promícháme se lžičkou nasekaného rozmarýnu a kůrou z pomeranče. Pomerančové šťávy přidáme takové množství, abychom glazurou potřeli celou plochu masa. Plátky potřeme a vložíme do pečicího sáčku. Položíme na plech a dáme do trouby.

Na stejný plech poklademe zeleninu na přípravu omáčky. Zhruba po 50 minutách zvýšíme teplotu na 200 stupňů a rozřízneme sáček. Maso pečeme dalších cca 15 minut, než začne zlátnout. Během pečení maso podléváme výpekem.

Omáčka
Pečené mrkve, rajčata a cibule umixujeme s trochou olivového oleje, až vytvoří vláčnou zeleninovou omáčku. Osolíme a opepříme. Plátky naporcujeme a podáváme se zeleninovou omáčkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905