Recepty Canal+ Domo

Krupeto se zelenými fazolkami

Krupeto se zelenými fazolkami
Pořad:Kuchyně Piotra Kucharského, epizoda 2
Chod:Oběd
Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 200 g krup
  • 500-700 ml bujónu nebo zeleninového vývaru
  • 3 lžíce másla
  • sůl a pepř
  • 100 g sezónní zeleniny dle chuti
  • 200 g mražených zelených fazolek
  • petrželová nať

Postup přípravy

Pokrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji. Přidáme kroupy a několik minut restujeme. Podlijeme jednou sběračkou vývaru, zmírníme plamen a povaříme bez pokličky, až se tekutina vypaří, načež přidáme další sběračku vývaru. Kroupy vaříme na mírném ohni a podléváme vývarem, dokud obilná část nezměkne.

Na závěr přidáme hrášek a fazolky. Chvíli ještě necháme povařit, dokud nezměkne i zelenina.

Dle potřeby kroupy ještě zalejeme vývarem, aby se vytvořila krémová konzistence. Nakonec přidáme máslo a dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme posekanou petrželkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905