Recepty Canal+ Domo

Masové koule s kuskusem a zeleninovou omáčkou

Masové koule s kuskusem a zeleninovou omáčkou
Pořad:Kuchyně Piotra Kucharského, epizoda 5
Druh masa:Hovězí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 800 g mletého hovězího
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • kousek zázvoru
  • svazek petrželky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Omáčka

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 2 červené papriky
  • 1 cuketa
  • 1 mrkev
  • 4 velká rajčata (anebo konzerva krájených rajčat)
  • 200 g kuskusu
  • 4 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

Hovězí maso promísíme s nasekanou cibulkou, česnekem, zázvorem, petrželovou natí, uzenou paprikou, olivovým olejem, solí a pepřem.

Z masa vytvarujeme koule velikosti vlašského ořechu a posadíme je na plech. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 15 minut.

Připravíme si omáčku. Na olivovém oleji osmažíme nasekanou cibuli, česnek a chilli papričku. Přidáme papriku nakrájenou na kostky, mrkev a cuketu. Dochutíme solí a pepřem. Smažíme na mírném ohni asi 10 minut, často mícháme. Přidáme nakrájená rajčata a smažíme dalších 10 minut. Dosolíme a dopepříme.

Mezitím promícháme kuskus s olivovým olejem a zalijeme vodou. Část masových koulí vsypeme do zamrazovacího sáčku a uložíme do mrazáku.

Polovinu omáčky nalijeme na talíř, dál na něj položíme maso a vedle kuskus. Vše ještě můžeme zalít olivovým olejem anebo posypat několika černými olivami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905